Provincie Noord-Brabant

In drie Brabantse streken hebben gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties plannen gemaakt om de natuur er te ontwikkelen tot Landschappen van Allure. De komende jaren investeert de provincie daarin zo’n 56 miljoen euro. Alle ideeën zijn verhaald, verbeeld en geïllustreerd in een boekwerk dat eind 2012 aan Provinciale Staten is aangeboden. Blader zelf eens door dit bidbook.

 

 

Provincie Noord-Brabant

In deze allerlaatste uitgave van het Personeels Informatie Bulletin een interview met de twee eindredacteuren van het eerste uur. Eerdere uitgaven bevatten onder meer een reeks artikelen over uiteenlopende acties in het kader van de Agenda van Brabant.

Provincie Noord-Brabant

Brabanders zijn trots op hun dialect. Maar spreken we nog wel echt ons dialect? En als dat niet meer het geval is, wat is daarvan dan de oorzaak en wat staat het dialect verder te wachten? In Brabant Magazine 7 een interview met professor Jos Swanenberg, omlijst met veel Brabants Dialect.

 

Provincie Noord-Brabant

Essay Risico’s in de Polder
Hoe gaan we om in een land met zoveel mensen en zo weinig ruimte? Trekken we keiharde grenzen of durven we het gesprek aan over wat we wel en niet verantwoord vinden. Een essay voor overheidsbestuurders.
• Klik hier voor de volledige tekst of lees een samenvatting.

 

Provincie Noord-Brabant

Twee medewerksters van de provincie lobbyen in Den Haag voor de Brabantse belangen. In dit e-magazine een impressie van hun werkzaamheden. Mark Rutte is er kennelijk van onder de indruk.
• Klik hier voor Brabant Magazine, nr. 3.

Provincie Noord-Brabant

Artikelenreeks Agenda van Brabant
In een serie over de Agenda van Brabant bericht het personeelsblad PIB over bio based economy: innovatieve samenwerking tussen de agrarische sector en de chemische industrie gericht op duurzame productie.
• Klik hier voor het artikel en hier voor de volledige reeks.

Provincie Noord-Brabant

Begroting in één oogopslag
De provincie Noord-Brabant heeft in 2011 ruim 1 miljard euro te besteden. Waaraan dat geld wordt uitgegeven staat in de begroting 2011. Dit omvangrijke document is bewerkt tot een handzame publieksversie op internet
• Klik hier voor de begroting 2011 in één oogopslag.

Provincie Noord-Brabant

Conferentieverslag
Nederland en Vlaanderen hebben er allebei belang bij dat het deltagebied met de havens van Rotterdam en Antwerpen zich verder kan ontwikkelen. Een conferentie op 1 december 2010 leidde tot agendapunten voor samenwerking.
Conferentieverslag Vlaams-Nederlandse Delta